• Viktig information! 1 juli - 15 augusti har vi sommeruppehåll - Beställ nu för leverans i andra halvan av augusti.
Sveriges största utbud av blåbärstry!

Tips & Info

Här hittar du värdefulla tips och råd om hur du planterar dina blåbärstrybuskar på rätt sätt. Blåbärstry, även kallat "den eviga ungdomens bär", är inte bara otroligt läckra, de innehåller också en imponerande mängd antioxidanter - faktiskt upp till dubbelt så mycket som vilda blåbär!

Dessa bärbuskar har alla egenskaper man kan önska sig hos en bärodlande växt. Bären är söta, goda och aromatiska med rätt balans mellan sötma och syrlighet. Buskarna är friska och extremt tåliga mot vinterkyla, vilket gör dem lätta att odla utan bekymmer kring sjukdomar. Bären är även mångsidiga i köket och kan användas både till matlagning och bakning.

En annan fördel med blåbärstrybuskar är att de mognar först av alla bär i trädgården, vilket ger dig tidiga skördar att njuta av. Även för våra pollinerare är blåbärstryn en guldgruva. Dess näringsinnehåll är också imponerande. De är rika på antioxidanter, såsom anthocyaniner, bioflavonoider och polyfenoler, samt innehåller generösa mängder av vitaminer som C-vitamin, betakaroten, B1, B2, B9, B6 och mycket mer.

För att lyckas med dina blåbärstrybuskar är det viktigt att välja en solig plats för planteringen. Buskarna behöver minst två timmars direkt solljus mellan klockan 10 och 14 för att trivas som bäst. Se till att undvika platser där vatten samlas eller där marken är för fuktig, då blåbärstrybuskar inte trivs i sådana förhållanden. De gillar även väldränerad jord som är näringsrik. Blanda gärna in lite komposterat kogödsel och vanlig planteringsjord i den befintliga jorden för att förbättra dess kvalitet inför planteringen.

När du planterar blåbärstrybuskarna, gräv hålet dubbelt så stort som rotsystemet både på bredden och djupet.

Vi hoppas att dessa tips och råd hjälper dig att plantera och ta hand om dina blåbärstrybuskar på bästa sätt. Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare frågor eller behöver mer rådgivning. Lycka till med din blåbärstryodling!