• Om ni önskar leverans vid ett senare tillfälle, var god ange detta vid er beställning.
Sveriges största utbud av blåbärstry!

Kraften hos Blåbärstry: Skydd mot Lungfibros och Mer

|26/08, 2023

Blåbärstry för Hälsa: Blåbärstry-bär innehåller rika mängder polyfenoler, vilka har bevisade hälsofördelar. Dessa föreningar har antioxidativa, antiinflammatoriska och andra positiva effekter på kroppen.

Studieupplägg och Resultat: Forskarna genomförde en studie på möss som exponerades för kiselpartiklar. Genom att administrera blåbärstry-extraktet (BHE) observerades anti-fibros-effekter. Det reglerade aktiviteten hos vissa immunceller och minskade immunsvar kopplade till lungfibros. BHE visade sig också blockera skadliga signalvägar och främja antioxidanter i lungorna.

Föreningar med Fördelar: Blåbärstry-extrakt innehåller naturliga föreningar som anthocyaniner och fenoliska syror. Dessa ämnen är kända för sina antioxidativa och antimikrobiella egenskaper. Dessutom har extraktet visat sig kunna skydda hjärtat och levern.

Slutsatser och Framtida Möjligheter: Denna forskning pekar på potentialen hos blåbärstry-extrakt för att skydda mot lungfibros och reglera immunresponsen. Föreningarnas naturliga egenskaper gör det till en lovande kandidat för funktionell mat med hälsofördelar.


fortsättning följer...